Interchiller fick pris

Tenroc Technologies och Intellichiller System vinnare av det regionala SKAPA-priset i Väst.

 

Tenroc Technologies från Göteborg och Intellichiller System från Borås fick ta emot den regionala utmärkelsen SKAPA-priset, som är landets största och mest prestigefyllda uppfinnarpris. Priset ska uppmärksamma och belöna Västgötskt tekniskt och industriellt nyskapande. Vinnarna är även Västra Götlands representanter vid den nationella tävlingen som går av stapeln i oktober på Tekniska Mässan, där första pristagaren erhåller 500 000 kronor . Stipendiet delas ut till minne av Alfred Nobel.

Det regionala piset på 25 000 kr, delades ut av Sara Wallin VD, ALMI Väst AB och Nina Gillbo, samordnare för Innovationsverksamheten på ALMI Väst AB.

Juryns motivering för Tenroc var följande:

Pristagarna har utvecklat metoder kring förstärkning med komposita material till bärande konstruktioner, såsom broar, parkeringsdäck etc. Dessutom kan metoden användas som en reparationsåtgärd för att stoppa eller fördröja tillväxten av existerande utmattningssprickor. Produkten innebär minskad materialåtgång och har en global potential.

Juryns motivering för Intellichiller Systems var följande:

Pristagarna har utvecklat en unik teknik för att anpassa driften vid kylanläggningar till den faktiska yttre omgivningens temperatur och luftfuktighet. På så sätt uppnår man optimal förbrukning med stora miljö- och energivinster. Dessutom är tekniken anpassad till morgondagens miljökrav.

Källa: ALMI Väst AB

Publicerad 17 juni 2010

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.