Imtechprojekt i Kungälv

Imtech har fått en tiomiljonersorder i Kungälv.

Ytterby centrum i Kungälv byggs om och får ett delvis nytt utseende med nya bostäder och affärer. Omgestaltningen ska ge ett attraktivare centrum. Imtech har fått uppdraget att svara för värme, sanitet samt boendesprinkler i de två hus som byggs söder och norr om centrumhuset.

Ordersumman för Imtech är närmare 10 miljoner kronor. Projekteringen är i full gång och installationerna startar i april.

Projektet omfattar nybyggnation av centrumbebyggelsen i Ytterby centrum – två huskroppar med 110 lägenheter, varav ett äldreboende, vårdcentral, apotek, tandläkarmottagning, frisersalong, restaurang och florist.

Imtech utformar sprinklersystemet tillsammans med systemet för värme och sanitet, vilket ger ett smidigare projekt.

– Kunden uppskattar att systemen ligger under en filials ansvar och inte under två olika filialer, säger Lars-Erik Larsson, filialchef för Imtech VS-teknik i Lidköping, som i framtiden gärna ser ett utökat samarbete mellan VS och sprinkler.

Totalentreprenör är Calles Bygg i Skövde. Rätt pris och tidigare bra samarbete gjorde att företaget anlitade Imtech för projektet. Calles Bygg är ett i huvudsak familjeägt byggmästarföretag som är specialiserade på den här typen av bostadsprojekt och större totalentreprenader. Imtech i Lidköping har sedan tidigare ett bra samarbete med företaget.

– Just nu utför vi VS-installationerna i två åttavåningshus i Lidköping åt Calles Bygg och vi har bra erfarenheter som vi tar med oss till projektet i Ytterby och till framtida lägenhetsprojekt, säger Lars-Erik Larsson.

Källa: Imtech

Källa: Imtech

Publicerad 1 april 2014

På nytt jobb

Anna Cornander har utsetts till produktchef för hållbar fjärrvärme hos Eon, Malmö. Hon kommer från Rise.
Ann Wingård har utsetts till försäljningschef på Indoor Energy, Solna. Hon kommer från Coromatic.
Christopher Peralta har anställts som energicontroller hos Enstar AB, Stockholm. Han kommer från annan bransch. Abiel Tesfamhret har anställts som energikontroller. Han kommer från Knivsta kommunfastigheter och bostäder.
Daniel Serell har utnämnts till vd för Sandbäckens rör i Kalmar AB där han tidigare var projektledare.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.