Imtechorder i Tingsryd

Imtech har fått en order på installation av värme, sanitet och sprinkler i ett äldrecenter i Tingsryd.

Ett nytt äldrecenter med 50 lägenheter byggs nu i Tingsryd. Projektet är ett av de största hittills för kommunen.

Uppskattad byggkostnad är cirka 173,5 miljoner kronor. Imtech VS-teknik har fått uppdraget att installera värme, sanitet och boendesprinkler. Äldreboendet i Tingsryd är det nionde äldreboendet som Imtechs filial i Växjö varit med om att bygga under de senaste femton åren.

Ordersumman för Imtech är omkring åtta miljoner kronor. VS- och sprinklerinstallationerna har inletts i dagarna och hela projektet ska vara klart i slutet på 2015. Satsningen på ett nytt äldreboende i Tingsryd har diskuterats i många år.

– Det är roligt att det nu äntligen blir av, säger Imtechs ansvarsmontör Ingmar Lindström. Speciellt för projektet är att man satsar på boendesprinkler i varje rum, vilket inte är så vanligt i vårdboenden. Projektet har också en klar miljöprofil med återvinnig på avloppssidan och solvärme. Äldrecentret byggs etappvis med successiv inflyttning och ersätter det nuvarande äldreboendet på Tingsgården.

Byggherre är Tingsryds kommun. Projektet utförs som en samordnad generalentreprenad med NCC Construction som generalentreprenör. Upphandlingen har skett i form av flera mindre entreprenader. Det nya äldrecentret byggs i kvarteret Örnen centralt i Tingsryd och innehåller 50 lägenheter för särskilt boende, dagrum och storkök. Den u-formade byggnaden får fyra våningar. Hela byggnadsprojektet omfattar 7 470 kvadratmeter med en tomtarea på 26 580 kvadratmeter.

– Vi svarar för rördragning och sprinklerinstallationer i samtliga lägenheter och övriga utrymmen, berättar Imtechs projektledare Roger Johansson. Klimatregleringen sker med kommunal fjärrvärme via radiatorer/konvektorer.

Källa: Imtech

Publicerad 2 december 2013

På nytt jobb

Anna Cornander har utsetts till produktchef för hållbar fjärrvärme hos Eon, Malmö. Hon kommer från Rise.
Ann Wingård har utsetts till försäljningschef på Indoor Energy, Solna. Hon kommer från Coromatic.
Christopher Peralta har anställts som energicontroller hos Enstar AB, Stockholm. Han kommer från annan bransch. Abiel Tesfamhret har anställts som energikontroller. Han kommer från Knivsta kommunfastigheter och bostäder.
Daniel Serell har utnämnts till vd för Sandbäckens rör i Kalmar AB där han tidigare var projektledare.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.