Brandskydd | 21 apr 2015

Imtech sprinklar Rustas nya centrallager

Rusta bygger ett nytt centrallager norr om Norrköping.

Imtech har fått uppdraget att sprinkla det nya jättelagret som får en yta på nästan 64 000 kvadratmeter och kommer ha plats för gott och väl 150 000 pallar. I dag använder Rusta flera olika lager runt om i Småland, men med de senaste årens kraftiga expansion väljer nu Rusta att samla allt till en plats, vilket förenklar logistiken och minskar de interna transporterna.

Ordersumman för Imtech uppgår till ca 25 miljoner kronor. Entreprenadformen är totalentreprenad. Imtech VS-teknik Sprinkler i Göteborg håller i jätteprojektet tillsammans med filialerna i Växjö och Örebro.

– Det var storleken på projektet som gjorde att vi gick ihop för att på så sätt kunna skapa resurser tillsammans, säger Anders Amström, filialchef Imtech VS-teknik, avdelning sprinkler i Göteborg. Genom att samarbeta kan vi vara med och konkurrera om de verkligt stora uppdragen.

Anders berättar att storleken och logistiken är de största utmaningarna liksom den totala omfattningen av alla installationer. Sprinklerinstallationerna inleddes vid årsskiftet och ska vara slutförda i september.

Sammanlagt installeras drygt 27 000 sprinklermunstycken och 53 000 meter rör. Själva höglagret är 34 meter högt och innehåller 17 000 sprinkler. Golvytan i höglagerdelen är 8 000 kvadratmeter.

Bra referenser från tidigare utförda sprinklerinstallationer – bland annat ICA-lagret i Helsingborg – och bra kontakter med företaget Byggledarna gjorde att Imtech fick uppdraget.
Rusta äger själv anläggningen och bygger i egen regi genom delad entreprenad.

 

Källa: Imtech

Publicerad 21 april 2015

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.