Imtech renoverar i Helsingborg

Imtech VS-teknik har fått uppdraget att byta kallvatten- och varmvattenstammarna i bostadsområdet Fredriksdal nära Olympiaområdet i Helsingborg.

Totalt handlar det om 140 lägenheter i sju trevåningshus som byggdes i mitten av 1960-talet. I samband med stambytet renoveras också samtliga badrum.

Ordersumman för Imtech är cirka 9 miljoner kronor. Kommunägda Helsingborgshem ansvarar för projektet och totalentreprenör är NCC, som anlitat Imtech för stambytet. Bästa pris och tidigare bra samarbete gjorde att företaget valde Imtech för projektet.

– Under de senaste fem åren har vi gjort flera stamrenoveringar åt NCC och Helsingborgshem och har fått en bra relation, berättar Patrik Troedsson, som är produktionsansvarig för Imtech VS-teknik i Helsingborg.

Projekteringsarbetet är i full gång och stambytet inleds i månadsskiftet augusti-september och ska vara slutfört i början av hösten 2015. Eftersom alla lägenhetsinnehavare bor kvar under renoveringen läggs stor vikt vid att planera och genomföra arbetet så att det blir så små boendestörningar som möjligt.

– Att hyresgästerna bor kvar under stambytet var tidigare en stor utmaning, men efter många stamrenoveringar har vi lärt oss hur arbetet ska utföras för att de boende ska störas så lite som möjligt, berättar Patrik. Att hålla tiderna är viktigt liksom en tät dialog med lägenhetsinnehavarna och tillgång till vatten i lägenheterna under hela processen.

Förutom byte av vattenstammarna ingår också badrumsrenovering i projektet.

Källa: Imtech

Publicerad 7 maj 2014

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.