Imtech Nordic köpte Sydtotal

Imtech Nordic AB – som också äger NVS Installation – har köpt Sydtotal.

 

Sydtotal har operativ verksamhet runt om i landet och sitt huvudkontor i Malmö.
Förvärvet är ett led i Imtechs strategi att klimatkontroll, energioptimering och ventilation ska ingå som en del av koncernens kärnverksamhet.
Sydtotal erbjuder sina kunder alltifrån skräddarsydda helhetskoncept inom ventilation och komfortkyla till samordning av integrerade entreprenader med ventilation, el, VS, kyla och styr & övervakning. 
Alla projekt, oavsett om de handlar om ventilation, kyla eller energioptimering, samordnas i företagets egenutvecklade projekthanteringssystem – CAMvent – som går som en röd tråd genom verksamheten. CAMvent är kopplat till CAD-program, ekonomisystem, inköp och produktion för att ge maximal kontroll och kostnadseffektivitet. Sydtotal har cirka 300 medarbetare på ett 10-tal orter inom landet och omsättningen uppgår till cirka 750 Mkr. Sydtotals kunder utgörs främst av större bygg- och fastighetsbolag, kommuner, landsting samt industri- och handelsföretag. Den nuvarande ledningen kommer att arbeta kvar inom företaget.’

 – Genom förvärvet visar Imtech en kraftfull satsning på att bredda sin verksamhet för att bli det ledande installationsföretaget i Norden, säger Håkan Bergkvist, vd och CEO för Imtech Nordic AB. Medarbetarna i Sydtotal är bevisat skickliga och tillsammans med Imtechs övriga verksamhet får vi en stor potential att vidareutveckla företagen i en allt snabbare takt. Sydtotal kommer att tillsvidare behålla sitt varumärke, säger Håkan Bergkvist.
– Med Imtech som ägare kan vi, tillsammans med NVS och NEA, fortsätta utveckla vårt koncept med totalåtaganden och helhetskoncept över landet, säger Erling Pålsson, CEO och delägare för Sydtotal AB. Vi är övertygade om att vi kan dra nytta av varandras kundkontakter och att det finns samordningsfördelar, t ex genom CAMvent, fortsätter Erling Pålsson.
– Under Priveq Investments delägande har Sydtotal utvecklats till en rikstäckande ventilationsinstallatör. Vi tror att ett ägande under Imtech skapar mycket bra förutsättningar för Sydtotal att ta nästa steg i bolagets utveckling – till gagn för ledningen och de anställda, samt bolagets kunder, säger Henrik Westfeldt, Priveq Advisory AB, representant för Priveq Investment.
Ett slutligt avtal förutsätter konkurrensverkets godkännande.
Källa: NVS

Publicerad 1 augusti 2011

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.