Imtech installerar på SLU

Imtech installerar värme, sanitete och kyla i en ny huvudbyggnad på Ulltuna i Uppsala.

En ny huvudbyggnad uppförs på Ultuna i Uppsala. Det kubformade huset är sista stora delen av förnyelsen av området och blir entré till Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU).  Imtech VS-teknik har fått uppdraget att installera värme, sanitet och kyla i den nya byggnaden, som fått namnet Ulls hus, samt i den nuvarande östra längan, som behålls och byggs om. I en tidigare entreprenad har Imtech utfört avloppsdragningar i mark och platta. Total yta för de två byggnaderna är 24 000 kvadratmeter.

Den nya huvudbyggnaden får fem våningar som innehåller kontorslokaler för ledningen och administrationen. Institutionerna för stad och land och ekonomi, som gemensamt kallas samhällsklustret, samt en del allmänna undervisningslokaler ska också flytta hit. I markplanet och suterrängvåningen finns en stor öppen entréhall som blir universitetets huvudentré. Här kommer alla servicefunktioner för studenter, anställda och besökare att samlas.

Imtechs installationer omfattar värme, sanitet, kyla, dammsugningssystem, två fjärrvärmecentraler, en på 950 kW i det nya huset och en på 500 kW i östra längan samt två fjärrkylcentraler (1 090 kW respektive 400 kW). Ordersumman är ca 22 miljoner kronor. Mellan fyra och åtta montörer kommer att sysselsättas. Arbetet har påbörjats och ska vara slutfört i februari 2015. Beställare är Akademiska Hus AB och byggare PEAB. Entreprenadformen är utförandeentreprenad.

– Den nya byggnaden uppförs med miljöklassning ”silver” vilket ställer lite högre krav på val av material, berättar filialchef Peter Hägg på Imtech VS-teknik i Uppsala. Den stora utmaningen blir annars logistiken och materialhanteringen. Arbetsområdet är begränsat och materielleveranserna måste planeras mycket noga. Många installationer pågår samtidigt vilket ställer stora krav på tidsplaneringen. Tack vare CAD-systemet kan vi se hur installationerna förhåller sig till varandra och undvika krockar.

Källa: Imtech

 

Publicerad 6 september 2013

På nytt jobb

Anna Cornander har utsetts till produktchef för hållbar fjärrvärme hos Eon, Malmö. Hon kommer från Rise.
Ann Wingård har utsetts till försäljningschef på Indoor Energy, Solna. Hon kommer från Coromatic.
Christopher Peralta har anställts som energicontroller hos Enstar AB, Stockholm. Han kommer från annan bransch. Abiel Tesfamhret har anställts som energikontroller. Han kommer från Knivsta kommunfastigheter och bostäder.
Daniel Serell har utnämnts till vd för Sandbäckens rör i Kalmar AB där han tidigare var projektledare.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.