Hotellbygge | 24 mar 2015

Imtech installerar i Scandics nya Stockholmshotell

Imtech har fått uppdraget att svara för värme och sanitet vid ombyggnaden av PUB-huset i Stockholm till ett nytt storhotell – Scandic Haymarket Hotel. Hotellytan är närmare 16 500 kvadratmeter, fördelat på cirka 400 hotellrum samt 3 000 kvadratmeter restaurang- och mötesytor. Uppskattad kostnad för hela ombyggnaden är 230 miljoner kronor.

PUB-huset vid Hötorget är ett av Stockholms äldsta varuhus och grundades 1882 av Paul U Bergström. Huset byggdes i etapper mellan 1916 och 1934. Här började en gång i tiden Greta Garbo som butiksbiträde på hattavdelningen.

Hotellprojektet leds av Scandic i samarbete med fastighetsägaren Axfast. Imtechs beställare är Arcona som är totalentreprenör. Ordersumman är cirka 30 miljoner kronor. Arbetet utförs som samverkansentreprenad och hotellet kommer att färdigställas och öppnas under 2016.

– Eftersom hotellverksamheten är igång i delar av huset under ombyggnaden blir logistiken och planeringen en stor utmaning, berättar Thomas Lindberg, filialchef för Imtech VS-teknik Stockholm Hus. Vi måste hela tiden se till att hotellverksamheten inte störs.

Arcona har anlitat ett logistikföretag som tar hand om alla transporter. Även storleken på projektet ställer stora krav. Hela avloppssystemet och samtliga vattenstammar byts ut.

– En annan utmaning är de låga takhöjderna, speciellt när vi ska passera våningarna som är utförda som terrasser där sidodragningar av stammar måste planeras och samordnas med övriga installationer, berättar Thomas.

Bra referenser från tidigare hotellprojekt gjorde att Imtech fick uppdraget.

– Vi har tidigare arbetat med Arcona under en längre tid med just hotellbyggnationer och Arcona är väldigt nöjda med vår personal på plats, avslutar Thomas.

 

Källa: Omtech

Publicerad 24 mars 2015

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.