VVS-installationer | 4 jul 2014

Imtech installerar i hyresrätter i Uppsala

Imtech har fått uppdrag för vvs-installationerna när 139 hyresrätter byggs i Uppsala.

Imtech i Uppsala Imtech har fått i uppdrag att svara för både värme, sanitet och ventilation i de nya flerbostadshus som det allmännyttiga bostadsföretaget Uppsalahem nu bygger i stadsdelen Luthagen nordväst om centrum i Uppsala.

Totalt handlar det om fyra fastigheter med 139 hyresrätter samt garage i källarplan. Byggherre är Uppsalahem.

Den totala ordersumman för Imtech är runt 20 miljoner kronor. Entreprenadformen är totalentreprenad i partnering med Peab och Uppsalahem. – –

– Detta är det tredje kvarteret i stadsdelen som vi bygger tillsammans med Peab och Uppsalahem och där vi aktivt har deltagit i förprojekteringen, berättar Nayef Shehadeh, platschef på Imtech VS-teknik i Enköping, som tillsammans med Imtech Ventilation i Uppsala svarar för VS och ventilation.

Ventilationsdelen innebär projektering och installation av luftbehandling, fastighetsautomation samt systemintegration hos Uppsalahem. Alla fläktrum är placerade i källaren för att få ut mer boyta utan att få för höga hus. Kvarteret Cementsilon, som projektet heter, innehåller ett sexvåningshus och tre hus med 3-4 våningar. Imtech har även fått vara delaktiga i besluten om hur den yttre miljön ska vara utformad, vilket inte är så vanligt vid denna typ av projekt. Det var främst tack vare tidigare bra samarbete som Imtech fick uppdraget.

– Vi har flera gånger samarbetat med Peab i tidiga skeden och på ett framgångsrikt sätt arbetat tillsammans för att hitta de mest effektiva lösningarna, berättar Nayef Shehadeh.

Detta arbetssätt har skapat ett unikt, ömsesidigt förtroende mellan beställare och entreprenör, vilket även banar vägen för nya beställningar. Ordersumman för Imtech VS-teknik är drygt 11 miljoner kronor och för Imtech Ventilation omkring 9 miljoner kronor. Projektet har startat och beräknas vara klart vid årsskiftet 2016-2017.

Källa: Imtech

Publicerad 4 juli 2014

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.