VS-installationer | 27 maj 2014

Imtech får stort uppdrag med miljöprofil i Göteborg

Imtech har fått uppdraget att utföra VS-installationerna i ytterligare en av etapperna i den nya stadsdelen Kvillebäcken som nu växer fram i Göteborg.

Området ligger intill Backaplan och kommer fullt utbyggt att innehålla 2 000 nya lägenheter med butiker, kontor, restauranger, förskolor och en rad andra verksamheter.

Åtta olika byggbolag samarbetar i projektet och det blir en blandning av låga och höga hus, hyresrätter och bostadsrätter. Även själva lägenheterna kommer att variera i stil och planlösning från hus till hus.

Den etapp som Imtech arbetar med – Kvillebäcken K1 och K2 – består av åtta huskroppar med fem till tio våningsplan och gemensamt garage under hela ytan. Samtliga lägenheter får golvvärme.

Ordersumman för Imtech ligger på drygt 20 miljoner kronor. Projektet, som drivs som en samverkansentreprenad, inleddes i början av året och ska vara slutfört under 2016.

– Byggnaderna får en tydlig miljöprofil och ska uppfylla klass Silver enligt riktlinjerna för certifieringssystemet Miljöbyggnad, berättar Magnus Gildevall, filialchef för Imtech VS-teknik i Göteborg.

Byggare är Tuve Bygg AB och slutkund Ivar Kjellberg Fastighets AB.

Källa: Imtech

Publicerad 27 maj 2014

På nytt jobb

Anna Cornander har utsetts till produktchef för hållbar fjärrvärme hos Eon, Malmö. Hon kommer från Rise.
Ann Wingård har utsetts till försäljningschef på Indoor Energy, Solna. Hon kommer från Coromatic.
Christopher Peralta har anställts som energicontroller hos Enstar AB, Stockholm. Han kommer från annan bransch. Abiel Tesfamhret har anställts som energikontroller. Han kommer från Knivsta kommunfastigheter och bostäder.
Daniel Serell har utnämnts till vd för Sandbäckens rör i Kalmar AB där han tidigare var projektledare.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.