Imtech byter stammar i Malmö

Imtech VS-teknik har fått uppdraget att byta kallvatten- och varmvattenstammarna i ett stort bostadsområde i Fosie i södra Malmö.

Sammanlagt handlar det om 540 lägenheter i fyra åttavåningshus och elva två- och fyravåningshus i Riksbyggens bostadsrättsförening Malmöhus 24. Husen är byggda i början av 1970-talet.

Totalt kostar ombyggnaden ca 45 miljoner kronor. I samband med stambytet görs även vissa energibesparande installationer. Ordersumman för Imtech uppgår till ca 14 miljoner kronor. Fyra montörer kommer att arbeta med stambytet under ett och ett halvt år. Riksbyggen ansvarar för projektet och huvudentreprenör är byggfirman Otto Magnusson AB, som anlitat Imtech för stambytet.

– Projekteringsarbetet är i full gång, stambytet inleds i augusti och ska vara slutfört i februari 2015, berättar Imtechs filialchef Johan Richard. Eftersom alla lägenhetsinnehavare bor kvar under renoveringen är det viktigt att planera och genomföra arbetet så att det blir så små boendestörningar som möjligt.

Området innehåller tre olika sorters huskroppar och det ställer krav på olika lösningar vid rördragningar i olika typer av lägenheter.

Källa: Imtech

Publicerad 31 juli 2013

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.