Herrljunga kommun energieffektiviseras med hjälp av Siemens

Herrljunga  har valt Siemens för att spara energi och förbättra miljön i sina fastigheter. 

Energibesparande åtgärder kommer att genomföras i traditionella kommunala fastigheter såsom skolor, kommunhus, kulturhus, sporthallar och bibliotek. Den totala ytan som berörs är ca 31 000 kvadratmeter. De pengar som tjänas in på att göra besparingen, används sedan till att betala själva investeringen.

Projektet startar omgående med installation av energibesparande åtgärder som till exempel vattenbesparande åtgärder, belysningsåtgärder, installation av nya energieffektiva ventilationsaggregat, tilläggsisolering samt justeringar av värmesystem. Fastigheterna kommer även att kopplas upp för övervakning på distans.

För att fastigheterna ska kunna skötas optimalt kommer också utbildning av driftpersonal att ske. Även de som använder lokalerna kommer att få grundläggande kunskaper om energibesparing och betydelsen av användarnas beteende.

– Det här betyder oerhört mycket för Herrljunga kommun. Vi lyfter hela vårt fastighetsbestånd och kommer till rätta med eftersatt underhåll, både vad gäller miljö, inomhusmiljö och energiåtgärder. Vi bygger bort alla fossila bränslen som huvudvärmekälla och rustar för framtiden. På detta sätt höjer vi fastigheternas status utan att det kostar något extra för kommuninvånarna, säger Ulf Wedin på Herrljunga kommun.

Källa: Siemens

 

Publicerad 22 februari 2013

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.