Gunnar Karlsen övertog i Göteborg

Gunnar Karlsen Sverige (GK) förstärker närvaron på entreprenadmarknaden i Göteborg genom övertagande av tillgångarna i Cero Ventilation.

Den 10 juli begärdes Cero Ventilation i konkurs vid Göteborgs tingsrätt. GK har övertagit samtliga tillgångar i detta bolag och gjort klart med i stort sett samtliga anställda om att fortsättningsvis bedriva och utveckla verksamheten under GK:s namn.

Cero Ventilation var ett privatägt och helt fristående bolag och en av de ledande aktörerna inom områdena installation och ventilationsplåtslageri i Göteborgsregionen. Verksamheten övertogs 1969 av Rolf och Carl Erik Andersson som då hade en genuin kunskap i plåtslageri med traditioner och rötter från familjeföretag i branschen redan från förra sekelskiftets början.

Verksamheten kommer även fortsättningsvis att bedrivas från Hildedalsgatan på Hisingen. Rolf Andersson kommer att vara ansvarig under den närmaste tiden tillsammans med Michael Almeida som är ansvarig för GK:s verksamhet inom Göteborgsregionen.

”GK har sedan tidigare en omfattande verksamhet inom regionen med lite mer betoning på service. Genom övertagandet av Cero Ventilation kompletterar vi vår existerande verksamhet på ett mycket bra sätt och kan nu erbjuda våra gamla och nya kunder förstklassig rådgivning och genomförande inom ventilation, kyla, byggautomation och energi inom nya och existerande byggnader” säger Göran Krawe, VD på GK.

”Jag är mycket glad över att vi så snabbt kunde få till den här lösningen med Cero. Speciellt glad är jag över att det löste sig för stora delar av personalen så att Ceroandan förs vidare in i vår existerande verksamhet” säger Michael Almeida, Distriktschef Göteborg.

Källa: Gunnar Karlsen Sverige

Publicerad 4 september 2013

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.