G & L Beijer tecknar avtal med GDF Suez

G & L Beijer AB har genom Beijer Ref tecknat ett strategiskt avtal med franska GDF Suez som är ett av de ledande bolagen i världen inom energiområdet.

 

Avtalet, som är ett globalt ramavtal, innebär att Beijer Ref blir en prioriterad leverantör (preferred supplier) till GDF Suez på alla marknader. Avtalet omfattar hela Beijer Refs produktprogram inom kylsystem och komfortkyla.

GDF Suez omsatte € 80 miljarder 2009 och har cirka 200 000 anställda. Koncernen har sin tyngdpunkt på marknaderna i Europa inom kraftproduktion och globalt inom exploatering och produktion av naturgas.

GDF Suez är redan idag en kund till Beijer Ref på vissa marknader. Avtalet innebär en god potential att öka försäljningen till GDF Suez på såväl befintliga som nya marknader. Avtalet är det första i sitt slag som Beijer Ref tecknat med en global kund.

– Beijer Ref har i sin globala förvärvs- och tillväxtstrategi fokuserat på synergier inom framför allt inköp vilket resulterat i betydande besparingar. Vårt avtal med GDF Suez avser att nu skapa synergier även på kund- och försäljningssidan och generera merintäkter, säger Joen Magnusson, VD i G & L Beijer.

Källa: G & L Beijer

Publicerad 30 september 2010

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.