G & L Beijer tecknar avtal med GDF Suez

G & L Beijer AB har genom Beijer Ref tecknat ett strategiskt avtal med franska GDF Suez som är ett av de ledande bolagen i världen inom energiområdet.

 

Avtalet, som är ett globalt ramavtal, innebär att Beijer Ref blir en prioriterad leverantör (preferred supplier) till GDF Suez på alla marknader. Avtalet omfattar hela Beijer Refs produktprogram inom kylsystem och komfortkyla.

GDF Suez omsatte € 80 miljarder 2009 och har cirka 200 000 anställda. Koncernen har sin tyngdpunkt på marknaderna i Europa inom kraftproduktion och globalt inom exploatering och produktion av naturgas.

GDF Suez är redan idag en kund till Beijer Ref på vissa marknader. Avtalet innebär en god potential att öka försäljningen till GDF Suez på såväl befintliga som nya marknader. Avtalet är det första i sitt slag som Beijer Ref tecknat med en global kund.

– Beijer Ref har i sin globala förvärvs- och tillväxtstrategi fokuserat på synergier inom framför allt inköp vilket resulterat i betydande besparingar. Vårt avtal med GDF Suez avser att nu skapa synergier även på kund- och försäljningssidan och generera merintäkter, säger Joen Magnusson, VD i G & L Beijer.

Källa: G & L Beijer

Publicerad 30 september 2010

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.