Fyra Instalcobolag i gemensamt uppdrag i Borlänge

Fyra Instalcobolag har fått gemensamt uppdrag vid byggnationen av Gyllehemmet i Borlänge. Uppdraget gäller installationer av ventilation, värme och sanitet, kökskyla och storkök i en totalentreprenad tillsammans med Peab, Magnolia bostad och Borlänge kommun.

Gyllehemmet ska bli en samhällsfastighet med trygghetsbostäder, äldreboende, förskola, dagverksamhet och hemtjänst. Instalcos uppdrag är att utföra installationerna genom DALAB (ventilation), VVS Installatör (VS), Dala Kylmecano (kökskyla) och Henningsons El (storkök).

– Fyra bolag inom Instalco i samma projekt borgar för god samordning och kvalitet. Vi är glada att vara en stor del av ett sådant här samhällsviktigt projekt i regionen och ser fram emot att bidra med vår expertis och erfarenhet, säger Henrik Ekgren, vd på DALAB.

Gyllehemmet ska samla flera av Borlänge kommuns verksamheter under samma tak och ska utvecklas till ett kvarter för alla åldrar. Totalt ska 54 lägenheter som särskilt boende för äldre, 47 trygghetsboenden, en förskola samt lokaler för dagverksamhet och hemtjänst ingå. I fastigheten ska det finna möjligheter att nyttja gemensamma funktioner som storkök, gym och bastu.

Markarbetena har nyligen inletts och byggstart för Instalcobolagen blir under våren 2021 med färdigställande 2023. Byggnaden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

 
Publicerad 12 november 2020

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.