Filter | 17 maj 2023

Flödesfilter med starka magneter

SideFlow Clean är ett partiellt flödesfilter för kontinuerlig rengöring av system i centralvärme och kylinstallationer.

Flödesfilter med starka magneter
Förhandlingarna efter varslet på Uponor i början av maj är nu klart och 48 personer får lämna företaget. Foto: Uponor

Filtret består av ett kompakt kärl av rostfritt stål. Magnethållaren har två fasta magneter som skapar ett optimalt magnetiskt fält som är fokuserat inne i kärlet och begränsar oönskad magnetisk effekt utanför det. Den magnetiska effekten är så stor att även mycket små magnetiska partiklar fastnar.

Kärlet har en filterhållare för en löstagbar filterpåse som kan fånga solida partiklar ned till en storlek på tio mikron.

Att ansluta en SideFlow Clean till en installation säkerställer att tio procent av huvudflödet filtreras, vilket betyder att smuts och magnetit fångas upp tack vare en kombination av filterpåse och magnetisk filtrering.

Källa: aalberts-hfc.com

Publicerad 17 maj 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.