Fjärrvärmeanvändning in i LEED

Sweden Green Building Council har tagit fram en guide för beräknig för bedömning av fjärrvärmeanvändning .

En första preliminär version av guiden presenterades för US Green Building Council i början av året och ett beslut om att guiden skulle skrivas så att beräkningar och kalkyler skulle kunna användas för olika länders behov och krav togs då. Den version som nu har tagits fram har godkänts av USGBC och kommer vara till stor hjälp i flera europeiska länder.

”Treatment of Scandinavian District Energy Systems”, som dokumentet heter, har tagits fram av Sweden Green Building Councils arbetsgrupp för DES Guide, som letts av Daniel Holm från IVL och finns tillgängligt för nedladdning ifrån Sweden Green Building Councils hemsida (www.sgbc.se).

– Vi är väldigt glada över att nu officiellt kunna släppa den första versionen av dokumentet i samarbete med USGBC och vi hoppas att vi kommer att få bra feedback och förslag ifrån användare inför kommande versioner, säger Sue Clark, LEED Manager på Sweden Green Building Council.

Källa: Sweden Green Building Council

Publicerad 16 december 2012

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.