Erfator förvärvar Ferax Projektstyrning

Erfator Projektledning AB har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Ferax Projektstyrning AB.

Ferax erbjuder projektlednings- och fastighetsutvecklingstjänster till företag och organisationer inom bygg- och fastighetssektorn. Företaget omsätter cirka 15 miljoner kronor år 2010. Viktiga kunder är Fabege, GE Real Estate, H&M AB, NewSec Asset Management, Specialfastigheter i Sverige AB och Vasakronan AB. Ferax kommer att konsolideras med verksamheten i Erfator Projektledning AB och verka under namnet Erfator Projektledning AB från och med årsskiftet.

Erfator är ett helägt dotterbolag till Bravida Sverige AB och erbjuder, som självständigt konsultföretag, projektledningstjänster inom de tre affärsområdena Bygg, Installation, och Infrastruktur.

– Köpet är strategiskt viktigt för oss. Genom Ferax stärker vi både affärsområde Bygg och Installation och vi kan därmed bidra med vår expertis till en bredare kundkrets, stärka vår kompetens och säkra vår fortsatta utveckling, säger Magnus Hamerslag, vd Erfator Projektledning AB

Erfators vision målsättning är att omsätta 100 mkr inom de tre affärsområdena. Tjänsteutbudet består av projektlednings- och byggledningstjänster, Construction Management och viss entreprenadverksamhet inom Erfator Entreprenad. Tillväxten kommer att genomföras ske både organiskt och genom förvärv.

Källa: Bravida

Publicerad 15 december 2010

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.