Energioptimering i Trollhättan gav stororder till Bravida

Under en tvåårsperiod ska Bravida utföra energioptimering för fastighetsbolaget Eidar omfattande 28 fastigheter. Ordervärdet uppgår till 23,5 mkr.

 

I ett energioptimeringsprojekt för Bostads AB Eidar i Trollhättan blir Bravida totalentreprenör med leverans av både el, vs och ventilation till 28 fastigheter. Syftet är att sänka driftkostnaderna för det kommunalägda Eidar, som med sina 5 500 bostäder är dominerande ägare och förvaltare av bostadsfastigheter i Trollhättanregionen.

– Detta är en del av vår satsning i energisparinitiativet SABO, där 101 anslutna företag ska spara 20 procent fram till 2016. Vi startar i vårt största bostadsområde och valde Bravida för att få många teknikområden under samma tak. säger Henrik Patriksson, energiansvarig på Eidar.

Samarbetet med Bravida möjliggör återvinning av all frånluft i fastigheterna samt bättre kontroll av hyresgästens energiförbrukning, bland annat genom webbaserad mätning av de nya systemen.

– Energisparlösningar och sänkta driftkostnader efterfrågas i allt högre grad av marknaden och som ledande installations- och serviceföretag har Bravida en nyckelroll i energifrågan. Tack vare vår storlek och bredd kan vi erbjuda ett fullskaligt optimeringserbjudande som spar både pengar och energi för kunden, säger Staffan Påhlsson, divisionschef i Bravida.

Uppdraget startade i januari i år och Bravidas arbete beräknas pågå till början av 2013.

Publicerad 25 februari 2011

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.