Energienkät inom EU

Energimärknings- och Ekodesigndirektiven – var med i EU-kommissionens utvärdering via enkät online.

EU-komissionen (EU-KOM) håller på att sätta ihop en utvärdering av Energimärkningsdirektivet och vissa delar av Ekodesigndirektivet och bjuder in alla intressenter till en online enkätundersökning som kommer att publiceras i slutet av augusti. Enkäten kommer att vara tillgänglig fram till slutet av november 2013 och inkluderar flervalsfrågor utformade för att nå olika intressegrupper. Svar kommer också att kunna ges i fritextfält för att fånga in alla synpunkter. EU-KOM kommer också att bjuda in till möten och intervjua ett flertal intressenter. Nästa möte kommer troligen att hållas i oktober.

REHVA är en erkänd intressent och har, av DG Energy, erbjudits att bidra med ett inlägg i debatten med en 2-sidig artikel som måste vara klart i slutet av september i år. REHVA ser gärna att alla medlemmar och supporters bidrar till innehållet i denna artikel. REHVAs kansli kommer att samordna alla svar och förbereda det slutliga dokumentet som måste godkännas av REHVAs styrelsen innan den skickas till DG Energy/EU-KOM.

Länk till undersökningen:http://www.energylabelevaluation.eu/eu/online-survey/

Källa: Rehva

Publicerad 5 augusti 2013

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.