Danfoss köpte värmepumpsdistributör i Storbritannien

Danfoss har köpt den engelska värmepumpsentreprenören Eco Heatpumps i Sheffield, som sedant tidigare säljer Thermia på den brittiska marknaden.

– Investeringen ger ett starkt fäste i Storbritannien. Vår ambition är att bli störst i Europa och expansionen i Storbritannien blir därmed ett viktigt steg. Eco Heatpumps är ett av marknadens ledande försäljningsbolag, säger Björn Erlingsson, VD för Thermia Värme AB i Arvika.

Thermias värmepumpar har marknadsförts i Storbritannien i fem år, och har nu uppnått en betydande marknadsandel. Anledningarna är flera:

– De ökande gaspriserna och skyldighet att uppfylla löften i Kyotoavtalet är några skäl till att våra produkter når allt fler brittiska hem. Genom att förvärva Eco Heatpumps kommer detta att få ytterligare fart, säger Jan Falck, exportchef för Thermia Värme.

Eco Heatpumps har drygt 30 anställda och huvudmarknaden är England, Skottland och Wales.

– Vi har vuxit starkt de senaste åren och med Danfoss bakom oss får vi kraft och produkter att växa ännu mer och ta ytterligare marknadsandelar, säger tidigare ägaren Phil Moore, som kommer att kvarstå som VD för Eco Heatpumps.

Källa: Thermia

Publicerad 10 april 2008

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.