Consultec köpte Lubekonsult

Consultec – som utvecklar IT-lösningar till bygg- och el och rörbranscherna i Sverige har förvärvat Lubekonsult AB, en mycket välrenommerad och erfaren aktör inom ventilationsbranschen i Sverige.

 

– Vi har tidigare tagit två strategiska beslut om tillväxt; dels att växa in på Ventilationsmarknaden med våra IT-lösningar, dels att utveckla vår befintliga verksamhet genom att utöka på tjänstesidan. Detta förvärv är ett steg som kommer att bidra väsentligt i båda dessa satsningar, säger en mycket nöjd Anders Karlsson, VD på Consultec.

Consultec tillhandahåller IT-lösningar inom kalkylering, projektplanering och projekthantering. Lubekonsult har sedan mitten av 80-talet utvecklat och sålt en motsvarande lösning för kalkylering på Ventilationssidan.

Lubekonsult är också framstående på tjänstesidan, främst genom att erbjuda kalkyltjänster till sina kunder.

– Vi har under en längre tid letat efter en lösning på ägandet av bolaget och diskuterat hur vi ska ta nästa steg i vår utveckling, säger Lubekonsults ägare och grundare Håkan Löfgren.

– Consultecs satsning och framförallt den kultur som råder på företaget i kombination med vår samsyn kring kunden och hur kunder skall hanteras gjorde att jag inte tvekade då denna lösning blev möjlig att genomföra, fortsätter en glad Håkan Löfgren.

Consultec har sedan ett knappt år tillbaka börjat satsa på uppbyggnaden av en tjänstesida där kalkylering är grundbulten. Lubekonsults långa erfarenhet från kalkylering på Ventilationsmarknaden kommer att vara värdefull i uppbyggnaden av övrig tjänsteverksamhet.

– Vår satsning på tjänster grundar sig i en strävan att verkligen säkerställa att vi utvecklar våra produkter på ett sätt som optimalt löser kundernas problem. Men självklart skall det också bli en affärsmässigt sund del av vår verksamhet. Där kommer Lubekonsult att tillföra åtskilligt med sin erfarenhet  från liknande verksamhet, säger Jan Engblom, affärsområdeschef och ansvarig för satsningen på Tjänstesidan.

Verksamheterna kommer nu att integreras i varandra. För Lubekonsults gamla kunder skall förändringen initialt inte märkas av nämnvärt men över tid skall förhoppningsvis Consultec’s stora organisation innebära att nuvarande support och utveckling blir ännu tillgängligare och effektivare.

– Vi har en mycket duktig och tillgänglig support och utbildningsorganisation som bör kunna förbättra servicen till gamla Lubekunder ytterligare. Dessutom har vi ett helt nytt kalkylverktyg färdigutvecklat som vi nu skall börja överväga att erbjuda även till Ventilationskunder, säger VD Anders Karlsson.

– Inte som ett måste utan som en möjlighet, förklarar Karlsson. Men information om detta kommer att gå ut till alla berörda när det blir aktuellt, avslutar han.

Källa: Consultec

Publicerad 5 september 2010

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.