ClimaCheck tecknar samarbetsavtal med YIT

ClimaCheck som utvecklar lösningar för mätning och analys av kyl-, luftkonditionering- och värmepumpsystem har tecknat ett avtal med YIT om försäljning av ClimaChecks prisbelönta ”Performance Analysers”.

 

Målet är att ge YIT:s kunder bland fastighets- och anläggningsägare ökad energieffektivitet och driftsäkerhet i sina anläggningar. ClimaCheck levererar fast och portabel utrustning för mätning och prestandaanalys med tillhörande webtjänster för övervakning samt uppföljning av energistatistik
 
Samarbetet mellan ClimaCheck och YIT startar i januari med aktiviteter för att utbilda fler av YIT:s personal verksamma inom kyl- och värmepumpsteknik på hur de på bästa sätt ska utnyttja den nya tekniken i deras dagliga arbete. De båda parternakompletterar varandra väl, med ClimaChecks beprövade lösningar för energieffektivisering i kyl- luftkonditioneringsanläggningar samt värmepumpar, och YIT som en av Sveriges ledande leverantörer av fastighetstekniska tjänster.
 
– Vi har under en tid testat och utvärderat ClimaChecks system och ett fördjupat samarbete med ClimaCheck går helt i linje med YIT:s satsning på kyl- och värmepumpsteknik. Det underlag vi får när vi använder ClimaCheck ger oss en möjlighet att utveckla våra tjänster och servicekonceptet ServiFlex ytterligare. Energibesparing är ett högaktuellt område och genom samarbetet med ClimaCheck ökar vi kvaliteten ytterligare och når bättre och snabbare resultat, säger Hans Brodin Nilsson, affärsutvecklare på YIT Sverige.
 
ClimaCheck används för dokumentation av prestanda vid service, energioptimering eller felsökning. Lösningen analyserar direkt insamlad data och dokumenterar prestanda och ger snabbt en komplett bild av hur anläggningen fungerar och vilka justeringar som kan öka energieffektiviteten. Användarna kan ofta vidta åtgärder som minskar energiförbrukningen med 10-40 procent vilket är gynnsamt för både den egna plånboken och miljön.
 
– YIT är en av våra samarbetspartners som med hjälp av vår lösning har möjlighet att utveckla sina tjänster inom kyl- och värmepumpsteknik. Vi kommer att utbilda YITs personal i början av året så att de snabbt kommer igång med att analysera och mäta anläggningarna ute hos sina kunder, säger Fredrik Hamrin, Försäljnings- och marknadsansvarig Norden på ClimaCheck Sweden AB.
 
Källa: Climacheck

Publicerad 10 januari 2012

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.