Företagsköp | 9 jan 2015

Bravida köpte Vega Energi

Bravida har köpt Vega Energi AB, Stockholm. Verksamheten som arbetar med teknisk fastighetsdrift, omsätter cirka 65 miljoner kronor och har runt 40 anställda.

Med förvärvet av Vega Energi AB satsar Bravida på avancerad energiteknisk drift, vilket är en ny marknad inom industriell drift och underhåll för Bravida TSM. I och med att Vega Energi AB blir en del av Bravida stärker företaget sin position på TSM-marknaden.

– Genom förvärvet av Vega Energi, som har hög teknisk kompetens och erfarenheter inom storskalig produktion av både värme, kyla och ånga, är jag förvissad om att vi skapar tillväxt och synergier både för Vega Energi och Bravida, säger Filip Bjurström, divisionschef Bravida Stockholm.

Med Vega Energi AB:s kompetens inom energiteknisk drift, tillsammans med Bravidas storlek och styrka, skapas en starkare plattform för organisk tillväxt inom området.

– Efter att ha drivit och utvecklat Vega Energi i 20 år känns avyttringen som en naturlig utveckling för en ökad satsning på den regionala marknaden. Bravida TSM känns då som en naturlig, tydlig och stark spelare inom teknisk drift, för att ta Vega Energi till nästa steg, menar de båda ägarna Max Jansson och Ronny Axelsson som kommer fortsätta sina karriärer hos Bravida.

Tillträdde skedde 1 januari 2015.

 

Källa: Bravida

Publicerad 9 januari 2015

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.