Entreprenadköp | 24 feb 2015

Bravida köpte i Jämtland

Bravida har tecknat avtal om förvärv av Elservice Din Elinstallatör AB i Östersund. Verksamheten, grundad 1980, omsätter cirka 27 miljoner kronor och har 22 anställda.

– Genom förvärvet av Elservice blir vi en komplett installationsleverantör även på entreprenadsidan i Jämtland. Jag är övertygad om att vi kommer att skapa tillväxt och synergier både för Elservice och för Bravidas vs- och ventilationsverksamheter i Jämtland, säger Mikael Lidström, divisionschef Bravida division Nord.

Elservice finns etablerade i Östersund med 22 anställda. Vd för Elservice tror på en positiv utveckling av verksamheten:

– Jag ser fram emot att jag och mina medarbetare blir en del av Bravida. Jag är övertygad om att vi kommer fortsätta att utvecklas och växa tillsammans med Bravidas andra avdelningar i Jämtland, säger Daniel Moverare, vd på Elservice.

Genom detta förvärv, i kombination med förvärven av Niwentec AB och Attacus Rör & Energi AB i slutet av förra året, förstärker Bravida ytterligare sin position som helhetsleverantör av service och installation i Jämtland.

Tillträde sker per 1 januari i år.

Källa: Bravida

Publicerad 24 februari 2015

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.