Bravida installerar åt Uppsala universitet

Bravida installerar ventilation, värme, sanitet, samt larm- och passersystem när Uppsala universitet bygger ett nytt Biocentrum. Ordervärdet är cirka 80 miljoner kronor och beställare är Akademiska Hus.

Eftersom projektet har stort energifokus är kraven på energieffektiva installationer höga. Bland annat ska energisnåla laboratoriesalar byggas.

– Normalt sett är energiåtgången i laboratoriesalar tre gånger så hög som i bostäder. Kravet på denna byggnad är högt satt i och med att energiåtgången ska vara i nivå med den i bostäder, säger Rolf Danielsson, avdelningschef i Bravida.

De komplexa installationerna som är en del av laboratoriemiljön ställer höga krav på montörernas kompetens. Arbetet påbörjades i januari 2010 och projektet väntas vara klart i mitten av 2011.

Källa: Bravida

Publicerad 24 januari 2010

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.