Bravida installerar året-runt-klimat i den nya Stockholmsarenan

Bravida kommer att installera ventilationslösningen till den nya multifunktionsarenan – Stockholmsarenan.

 

Arenan kommer tack vare ett skjutbart tak och en avancerad ventilationslösning ha en behaglig inomhustemperatur under vinterhalvåret. Det totala ordervärdet är cirka 85 miljoner kronor.

Det byggs många arenor runt om i landet. Den senaste i raden som Bravida är med och installerar är Stockholmsarenan med plats för 30 000 sittplatser. Totalt kommer över 50 montörer från Bravida vara involverade i installationen av arenans aggregat och ventilationssystem, som är anpassat både för inom- och utomhusklimat.

– Det här är en tekniskt avancerad installation som passar oss bra. Vi är också stolta över att få bidra till Stockholm stads ”Vision 2030”, som har ambitionen att bli en storstad i världsklass, vilket bland annat kräver arenalösningar i världsklass, säger Patrik Guné, regionchef på Bravida Stockholm.

För beställaren Peab var tryggheten och leveransförmågan en viktig faktor när man utsåg Bravida till ansvarig för ventilationslösningen.

– Priset är självklart viktigt för oss men givetvis finns det fler variabler som spelar in. I den här typen av projekt måste vi ha leverantörer som kan leverera det vi förväntar oss och som kan hantera komplexiteten i ett stort projekt, säger Stefan Martinsson, projektchef för Peab.

Stockholmsarenan ska miljöklassas till högsta nivå enligt Miljöbyggnad, det vill säga guld. Arenan beräknas vara färdig våren 2013.
Bravida har idag installationsuppdrag i flera multifunktionsarenor, bland annat vs- och ventilationsinstallationerna i Helsingborgs Arena och el-installationerna i den nya nationalarenan för fotboll, Swedbank Arena. Beställare och ägare av Stockholmsarenan är Stockholm Stad genom bolaget SGA Fastigheter och totalentreprenör är Peab.

Källa: Bravida

Publicerad 17 november 2011

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.