Bravida gör vvs i badhuset i Umeå

Bravida får totalansvaret för samtliga installationer inom el, vs och ventilation samt vattenrening, styr och regler till ett ordervärde av ca 100 miljoner kronor.

Badhuset i Umeå har varit på tapeten i över 15 år och nu äntligen sätts spaden i marken för byggstart.

– Det är tekniskt krävande installationer som kommer ge oss en del spännande utmaningar. Simhallar är väldigt energikrävande byggnader och det ska bli intressant att optimera detta redan nu i projekteringsstadiet, säger Peter Norrman, avdelningschef Bravida.

Badhuset som ska ligga i centrala stan kommer att inrymma bland annat en 50-metersbassäng, äventyrsbad och hoppbassäng. Även så ett gym, relax och cafédel.

– Vi valde Bravida för att vi har haft ett gott samarbete tidigare i och med bygget av Sundsvalls badhus. Dessutom är det en stor och stark lokal aktör, säger Anton Johansson, arbetschef Rekab Entreprenad.

Projekteringen har redan startat och badhuset ska stå klart i juni 2015. Ett 30-tal medarbetare i Bravida kommer att vara sysselsatta i projektet.

Bravida har stor erfarenhet när det gäller installationer i badhus och har bland annat installerat i Tyresö Aquaarena och Norrtälje badhus.

Källa: Bravida

Publicerad 10 september 2013

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.