Bravida förvärvar Energisystem i Östersund

Bravida har förvärvat rörelsen i företaget Energisystem i Östersund AB.

 

Förvärvet av vs-företaget är ett viktigt steg mot ett komplett service- och installationserbjudande i Östersundsområdet.

Energisystem i Östersund AB har arbetat med installation och service av rör- och fjärrvärmeanläggningar sedan 1994. Från och med den 1 april i år kommer företaget, och dess åtta medarbetare, att ingå i Bravidas verksamhet i Östersund, med bolagets vd Mikael Malmqvist som filialchef för vs-området. Verksamheten fortsätter att utgå ifrån Östersund under namnet Bravida VS.

– Att bli en del av en stor organisation med lokal förankring och att vara med och bygga en lokal totalinstallatör känns oerhört spännande och inspirerande, säger Mikael Malmqvist på Energisystem i Östersund AB.

– Förvärvet medför att vi utökar vår redan etablerade verksamhet inom ventilation med ytterligare ett ben inom vs. De är ett viktigt steg mot målet; ett komplett erbjudande inom service- och installation, säger Svenåke Bohman, regionchef på Bravida.

Den nya verksamhetens uppdrag innefattar planering, projektering, installation och service av vs-anläggningar.

Källa: Bravida

Publicerad 15 mars 2012

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.