Bravida ansvarar för byggnationen för en ny magnetkamera i Lund

Bravida har via ett samarbetsavtal med Philips Healthcare fått helhetsansvaret att planera, projektera och installera alla el-, vs, ventilations- och styrinstallationer (inklusive byggnationen) för en ny magnetkamera, till Lunds University Bioimaging Center i Lund.

 

Det totala ordervärdet uppgår till cirka 15 miljoner kronor.

Bravida och Philips Healthcare har sedan 2011 ett samarbetsavtal i Skandinavien, som i Sverige drivs av Bravida TSM (Technical Service Management). Projektet i Lund är ett exempel på praktiskt genomförande av samarbetet.

– Vi är mycket stolta över att vi via våra riksavtal och via våra initiala relationer med beställaren kan erbjuda geografiskt utspridda kunder en näst intill standardiserad lösning, säger Mario Decarlini, kundansvarig på Bravida TSM.

– Tack vare Bravida har vi en partner som gör det möjligt för oss att fokusera till hundra procent på vår kärnverksamhet, nämligen att leverera och installera teknisk avancerad sjukvårdsutrustning. Nu ser vi fram emot att leverera ett bra projekt tillsammans, säger projektansvarig Peter Mylly, Philips Healthcare Sverige.

Den nya byggnaden kommer ligga i anslutning till den nuvarande magnetkameran. Det innebär att projektet måste planeras och utföras utan att pågående verksamhet drabbas.

– I den här typen av kritiska projekt är den största utmaningen att snabbt utföra installationer och sammankopplingar med befintliga system utan att den löpande verksamheten drabbas. Det är ett viktigt projekt och alla som deltar är redo för byggstart, säger Peter Nilsson, projektansvarig på Bravida.

Byggnationen utförs av ByggCompagniet. Arbetet påbörjas omgående och beräknas vara färdigt i december 2012.

Den kraftfulla magnetkameran på sju tesla, 7 T, gör att forskarna kommer att kunna studera exempelvis hjärnan och dess sjukdomar med mycket hög upplösning. Kameran kommer att bli en nationell resurs för forskare i hela Sverige.

Källa: Bravida 

Publicerad 28 februari 2012

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.