Branschorganisation för minireningsverk

En ny branschorganisation för minireningsverksleverantörer har skapats.

 

I samband med att Naturvårdsverket 2006 fastlade de ny allmänna råden om enskilda avlopp, i Sverige, har antalet tekniska lösningar för att rena avloppsvatten ökat på den Svenska marknaden.

I ett första steg för att kvalitetssäkra dessa tekniska lösningar har MRV grundats för att som branschorganisation verka för att oberoende utvärderade, högkvalitetsprodukter i form av minireningsverk når den svenska marknaden.

MRV är en oberoende branschorganisation för godkända, EN certifierade, minireningsverk i Sverige och en officiell informationskanal för minireningsverk, till allmänheten, myndigheter, organisationer och beslutspåverkare i Sverige.

MRV strävar efter att samtliga av landets leverantörer av minireningsverk blir medlemmar. MRV ska samarbeta med myndigheter och institutioner, tillhandahåller och sprider opartisk information, fungerar som remissinstans, administrerar branschstatistik samt främja samarbeten med markentreprenörer.

MRV skall verka för att öka takten i uppgraderandet av befintliga avlopp och verka för att provtagning och testning sker enligt vetenskapliga och standardiserade metoder.MRV består idag av följande medlemmar: AB Evergreen Solutions, AB IFO Vattenrening, Goodtech Environment Göteborg AB, Ifö EcoTrap, Klargester, KWH pipe Sverige AB, Sveaverken AB, Uponor Infrastruktur, Wavin.

Källa: MRV

Publicerad 27 juni 2009

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.