Bevego förvärvar Famex AB

Efter rekordåret 2007 fortsätter Bevego Byggplåt & Ventilation AB på inslagen väg, med nyförvärv och nyetableringar. Konkurrensverket har nu godkänt Bevegos förvärv som per den 14 april övertagit hundra procent av aktierna i Famex AB, med tillhörande vidare-förädling av planplåt.

Bevego har kontinuerligt expanderat genom att integrera bolag som passar in i affärsidén: att vara det ledande grossist- och handelsföretaget inom byggplåt, ventilation och teknisk isolering. Förvärvet av Famex befäster Bevegos position som ledande inom byggplåt och optimerar produktflödet, genom att nu även produktion finns integrerat i verksamheten. De båda expansiva företagen kan dessutom ännu bättre möta kundernas behov och önskemål tillsammans, med fokus på komplett sortiment och kunnig personal.

– Famex kommer att drivas vidare som dotterbolag till Bevego i oförändrad tappning, säger Peter Hamberg. Framtida framgångar kommer därmed att bli gemensamma och stärka bägge företagens position, som konkurrenskraftiga aktörer på marknaden för byggplåt.

Leif Kornström grundade Famex AB i Göteborg på 60-talet. Initialt var Famex en renodlad grossist inom byggplåt, men år 1980 togs ett viktigt strategiskt beslut, att investera i vidareförädling av planplåt. Famex som haft en väldigt positiv utveckling under de senaste åren, de omsätter idag cirka 150 miljoner kronor och har 28 anställda.

Källa: Bevego Byggplåt & Ventilation AB

Publicerad 16 april 2008

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.