Bengt Dahlgren vann europeiskt pris

Bengt Dahlgren vinnare av EUROPEAN Gree nBuild ing Award Europe – Best Endorser.

 

I stark europeisk konkurrens har Bengt Dahlgren tilldelats utmärkelsen Best Endorser i GreenBuilding Award Europe. Priset delades ut i Frankfurt den 14 april av Mr Paolo Bertoldi från European Commission.

Nyligen vann Bengt Dahlgren också motsvarande svenska pris; Sweden GreenBuilding Award.

Bengt Dahlgren får utmärkelsen för sitt mångåriga arbete med att minska energianvändningen både inom nybyggnad och befintligt fastighetsbestånd. Utöver direkt konsultstöd har även utbildningsinsatserna riktade mot fastighetsägare uppmärksammats.

– Vi ser priset som en bekräftelse på hur värdefull vår vägledning är för fastighetsägare som vill energieffektivisera och miljömärka sina byggnader, säger Catarina Warfvinge, Energi- och miljöchef på Bengt Dahlgren AB.

GreenBuilding är ett sätt för fastighetsägare att visa att man har ett engagerat energiarbete. Allt fler hyresgäster och köpare efterfrågar dokumenterat energisnåla hus, dels för att driftkostnaderna sjunker men också på grund av ett växande miljöintresse.

– Bengt Dahlgren har lotsat många både nya och befintliga byggnader till att bli GreenBuilding och vi var bland de första i Sverige som engagerade oss i projektet, berättar Åke Rautio, Koncernchef, samtidigt som han framhåller hur roligt det är att Bengt Dahlgrens utbildningsinsatser i Sverige nu uppmärksammats även utomlands.

– För oss som koncern innebär utmärkelsen att vi får ett internationellt erkännande av vårt mångåriga arbete att minska energianvändningen både inom nybyggnad och befintligt fastighetsbestånd. Detta är ännu ett bevis på att vår kompetens ligger i framkant, avslutar Åke Rautio.

Källa: Bengt Dahlgren

Publicerad 24 april 2010

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.