Armatec AB förvärvar Erab

Armatec AB förvärvar teknikbolaget Erab (Elektrorelä AB) med 12 anställda.

Erab är främst verksam inom det starkt expansiva området för styrsystem inom fastighetsautomation och kommer att drivas vidare som ett separat bolag.

De viktigaste produktområden är styr- och reglersystem för fjärrvärmecentraler samt nivåkontroll, övervaknings- och reglersystem för pannor. Lösningarna bygger på egenutvecklade teknikplattformar och kunder finns inom fastighetsförvaltning, entreprenör och OEM sektorn. Erab har sitt kontor och produktion i Huddinge.

Tidigare ägaren Per Olsson kommer fortsatt vara verksam i Erab som VD.

Förvärvet av Erab är ett led i Armatecs målsättning att flytta fram sin marknadsposition i Sverige inom energieffektivisering, klimatstyrning och driftkontroll. Armatec kommer genom sina befintliga underleverantörer och tillsammans med Erab att kunna leverera en hel funktion där fastighetsägare, beställare och installatörer får en partner. Detta kommer att bli en viktig konkurrensfaktor framöver.

Källa: Armatec

Publicerad 6 april 2011

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.