Arenastaden väljer värme och kyla från Norrenergi

Arenastaden i Solna, som är ett av Sveriges största stadsutvecklingsprojekt, har tecknat ett långsiktigt samarbetsavtal med Norrenergi AB om miljömärkt fjärrvärme och fjärrkyla till hela den nya stadsdelen. Avtalets värde uppgår till ca 300 Mkr.

Arenastaden skall bli Nordens främsta destination för evenemang, shopping, arbete, boende och rekreation. En helt ny och unik stadsdel håller på att ta form. Här kommer bland annat Sveriges nya nationalarena för fotboll och andra evenemang att finnas, liksom ett av Stockholms högsta hotell, ett omfattande shoppingcentra samt omkring 15 000 arbetsplatser och 2 000 bostäder.

– En hållbar utveckling är en förutsättning för vårt framtida samhälle och för att kunna ge kommande generationer goda livsvillkor. Därför jobbar vi målinriktat för att minska vår belastning på miljön både i byggskedet och i den senare driften av fastigheterna, säger Christian Alexandersson, VD för Swedbank Arena och Arenastaden.

Genom samarbetet med Norrenergi säkerställer vi att Arenastaden och alla nya fastigheter som kommer att uppföras inom området försörjs med energi som uppfyller mycket högt ställda miljökrav. Av alla de leverantörer som konkurrerat i vår energiupphandling, var Norrenergi det bästa miljövalet och dessutom till den lägsta kostnaden.

Arenastadens första etapp är påbörjad och under 2012 färdigställs Swedbank Arena med en publikkapacitet på upp till 65 000 personer, ett spektakulärt hotell med 400 dubbelrum och plats för närmare 2 000 kongressdeltagare, Arenatorget, nytt huvudkontor för Vattenfall Norden och en ny stationsentré från Solna Station.

Källa: Norrenergi

Publicerad 28 september 2010

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.