Prisad | 14 sep 2023

Algisoleringsidé får ytterligare pris

I juli i år berättade Energi & Miljö om Janna Nasser som då fått en halv miljon för att utveckla sin idé om att tillverka hållbar isolering av tång och alger. Nu har hon fått ytterligare 50 000 kronor att vidareutveckla sin affärsidé för. Prissumman kommer från familjens Spendrups stipendium.

Algisoleringsidé får ytterligare pris
Janna Nasser, Alga Isolation, fick tidigare i år en halv miljon från XO Foundation. Nu prisas hon även av familjen Spendrup. Foto: XO Foundation

Janna Naser fick idén till att skapa isolering av tång och alger under entreprenörseventet Emax i fjol, en tävling för unga entreprenörer att hitta affärsidéer som går i linje med FN:s klimatmål. Efter att ha kommit i kontakt med forskare fick Janna och hennes studentkollegor reda på att man isolerade med alger i kuststäder förr och att det skulle vara möjligt göra det även i dag. Det ledde till Alga UF som senare blev Årets UF-företag i Örebro och som nu drivs vidare som Alga Isolation av Janna Nasser och hennes tidigare klasskamrat William Khzouz.

Nu har de tilldelats Familjen Spendrups stipendium – för UF-alumner – på 50 000 kronor. Stipendiet delades ut på Ung Företagsamhet Stockholms startup för årets UF-företagare. Pengarna kommer gå till att fortsätta utveckla produkten och till ytterligare forskning. Målet är att så snart som möjligt kunna göra egen forskning.

Inom två år hoppas Alga isolation ha en produkt som är färdig för marknaden, om tio år tänker man sig även en internationell etablering.

Läs också tidigare artikel:

Källa: Ung företagsamhet

Publicerad 14 september 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.