Prisad | 14 sep

Algisoleringsidé får ytterligare pris

I juli i år berättade Energi & Miljö om Janna Nasser som då fått en halv miljon för att utveckla sin idé om att tillverka hållbar isolering av tång och alger. Nu har hon fått ytterligare 50 000 kronor att vidareutveckla sin affärsidé för. Prissumman kommer från familjens Spendrups stipendium.

Algisoleringsidé får ytterligare pris
Janna Nasser, Alga Isolation, fick tidigare i år en halv miljon från XO Foundation. Nu prisas hon även av familjen Spendrup. Foto: XO Foundation

Janna Naser fick idén till att skapa isolering av tång och alger under entreprenörseventet Emax i fjol, en tävling för unga entreprenörer att hitta affärsidéer som går i linje med FN:s klimatmål. Efter att ha kommit i kontakt med forskare fick Janna och hennes studentkollegor reda på att man isolerade med alger i kuststäder förr och att det skulle vara möjligt göra det även i dag. Det ledde till Alga UF som senare blev Årets UF-företag i Örebro och som nu drivs vidare som Alga Isolation av Janna Nasser och hennes tidigare klasskamrat William Khzouz.

Nu har de tilldelats Familjen Spendrups stipendium – för UF-alumner – på 50 000 kronor. Stipendiet delades ut på Ung Företagsamhet Stockholms startup för årets UF-företagare. Pengarna kommer gå till att fortsätta utveckla produkten och till ytterligare forskning. Målet är att så snart som möjligt kunna göra egen forskning.

Inom två år hoppas Alga isolation ha en produkt som är färdig för marknaden, om tio år tänker man sig även en internationell etablering.

Läs också tidigare artikel:

Källa: Ung företagsamhet

Publicerad 14 september 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.