Renovering | 2 apr 2015

ÅF moderniserar kraftvärmeverk åt Bodens Energi

ÅF har fått i uppdrag av Bodens Energi att uppgradera och modernisera kraftvärmeverket i Boden. Uppdraget är ett helhetsåtagande där ÅF ansvarar för alla delmoment i projektet från projektledning, konstruktion och programmering till installation och driftsättning. Projektstart är omgående och uppdraget beräknas pågå till december 2015.

– Det här uppdraget är ytterligare ett kvitto på ÅFs framgångsrika projektverksamhet, där specialister från flera olika kontor samarbetar för att skapa ett modernt och framtidssäkert kraftvärmeverk åt Bodens Energi, säger Johan Rova, projektledare på ÅF i Luleå.

Bodens Energi har flera fastbränslepannor i sitt kraftvärmeverk där både styrsystem och operatörssystem börjar bli föråldrade. De befintliga styrsystemen är av olika fabrikat, bland annat SattCon och ABB och som operatörsystem används Fix och ABB 800xA.

Nu har man bestämt att enbart använda ett operatörssystem, ABB 800xA och byta ut de underliggande styrsystemen. Bytet kommer att ske i etapper de kommande åren då det bara kan utföras då pannorna inte är i drift.

 

Källa: ÅF

Publicerad 2 april 2015

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.