Acticon blir återförsäljare av Sefovent

Acticon och Lundbergs Plåt inleder ett omfattande samarbete inom storköksventilation.

 

Den 1 april övertar Acticon försäljningen av Lundbergs storkökskåpor Sefovent. Kunderna får därmed tillgång till ett komplett utbud via en leverantör.

Acticons VD Jerry Borander:

– Våra kunder får det bästa av två världar: Lundbergs erkänt höga produktkvalitet och Acticons kompetenta säljorganisation med allt vad det innebär i form av teknisk support och projekteringshjälp. Acticon AB i Bankeryd och Lundbergs Plåt AB i Jönköping är två kända företag inom storköksventilation. Acticon utvecklar och marknadsför ventilationsprodukter för bostäder och offentliga lokaler och har på kort tid blivit en av de ledande leverantörerna av storkökskåpor i Sverige.

Lundbergs Plåt har i mer än 40 år tillverkat och sålt kåpor till storkök och restauranger under namnet Sefovent; ett starkt varumärke särskilt i södra och västra Sverige. Samarbetet mellan de båda företagen omfattar enbart marknadsföringen av storköksventilation och innebär ingen sammanslagning. Lundbergs Plåt AB fokuserar liksom tidigare på avancerad industriell plåtbearbetning, men får tillgång till en stark partner på säljsidan.                       – Genom samarbetet blir Acticon marknadsledande och får det bredaste programmet av ventilation för storkök. Via oss får kunderna lösningar för alla typer av verksamheter – från den lilla restaurangen till stora centralkök och livsmedelsindustri, konstaterar Jerry Borander.

– Valfriheten ökar också vad gäller installation. Acticons kökskåpor levereras fabriksmonterade medan Sefoventkåporna levereras i tillpassade enheter för montage på plats, påpekar Reinhold Malcolmson, VD för Lundbergs Plåt.  Källa: Acticon

Publicerad 17 mars 2009

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.