Absorptionskylmaskin till Växjö Energi

Götaverken Miljö har fått i uppdrag att installera en absorptionskylmaskin på 2 MW kyleffekt för Växjö Energi AB i Sandviksverket, Växjö.  

Absorptionskylmaskinen kommer att drivas med värme från fjärrvärmesystemet under sommartid och ska kyla Centrallasarettet i Växjö. Planerat övertagande är sommaren 2010.

VEAB har tagit fram ett koncept för expansion av ett storskaligt fjärrkylenät i centrala Växjö och denna order är första fasen av denna expansion.

Lokala absorptionskylmaskiner för att producera komfortkyla sommartid är en lönsam metod både ur miljö- och ekonomisaspekter. Vår senaste installation av en lokalt placerad absorptionskylmaskin, driven med fjärrvärme, levererades till Tekniska Verken i Linköping och togs i bruk under 2009 i Linköpings högsta hus, Tornet i Tornby city.

Källa: Götaverken Miljö

Publicerad 26 januari 2010

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.