YIT levererar till idrottshall i Karlshamn

Strömmahallen blir en ny idrottshall på 1000 kvm i Karlshamn som ska stå klar våren 2009. YIT i Ronneby har fått i uppdrag att leverera allmänventilation, uppvärmning samt styr & regler till den nya idrottshallen.

Uppvärmningen av Strömmahallen kommer att ske med ett diriventsystem vilket innebär att byggnaden värms via ventilationsaggregatet. Ett diriventsystem är ett ventilationssystem som använ-der sig av mindre jetstrålar för att förflytta stora luftmängder i byggnaden.

Aggregatet och värmebatterierna placeras i ett fläktrum och betjänar hela byggnaden med ventilation och värme. Detta har visat sig vara billigare, både avseende investering, drift och underhåll. Dessutom är det energieffektivare än traditionella uppvärmningsmetoder.

Styr & regler konstrueras och byggs av YIT i Ronneby och YIT i Göteborg har hjälpt till med dimmensionering av anläggningen. Uppdragsgivare är fastighetsägaren Strömmafastigheter AB.

FLK i Karlshamn har till stora delar bidragit med fackkunskap och rådgivning angående installations-teknik och systemuppbyggnad för detta projektet.

Publicerad 29 november 2008

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.