VENTIATIONSKÖP | 13 jun 2017

Volution köpte Voltair

Volution, leverantör av ventilationsprodukter till bostads- och kommersiella ändamål, har förvärvat VoltAir System AB. VoltAir är en tillverkare och leverantör av centraliserade luftbehandlingsaggregat, främst inom nybyggnadssektorn. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer aggregat med hög energieffektivitet, låga underhållskostnader och lång livslängd. Produkterna är antingen prefabricerade eller platsbyggda och säljs under eget varumärke.

Volutionkoncernen verkar genom två divisioner: Ventilation Group och OEM (Torin-Sifan) divisionen. Ventilationskoncernen består av 12 viktiga varumärken – Welair, Fresh, PAX, Vent-Axia, Manrose, Diffusion, National Ventilation, Airtech, Breathing Buildings, InVENTer, Brüggemann och Ventilair, fokuserade främst på Storbritannien, Norden och Centraleuropa. Ventilationskoncernen levererar huvudsakligen ventilationsprodukter för bostäder och kommersiella ventilationsapplikationer.

Källa: Volatir

Publicerad 13 juni 2017

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.