Villeroy & Boch investerar i Gustavsberg

Villeroy & Boch investerar i ny produktionsanläggning på Ekobacken i Gustavsberg.

Villeroy & Boch har beslutat att investera nära 20 miljoner Euro i en ny modern och effektiv produktionsanläggning och i ett kompetenscentra för global innovation på Ekobacken i Gustavsberg. Detta förutsatt att försäljningen av nuvarande fabriksområde slutförs. Investeringen är en av de största som Villeroy & Boch har gjort under det senaste decenniet.

– Villeroy & Boch’ s investering i Gustavsberg kommer att stärka vår fortsatta högkvalitativa nordiska produktion för att möta marknadens krav, säger Peter Larsson, VD Villeroy & Boch Gustavsberg. Etableringen av den nya produktionsanläggningen och kompetenscentrat är en välbehövlig satsning i Gustavsbergs 180 år gamla varumärke.

Som en följd av bättre resursanvändning i den nya produktionsanläggningen och med syfte att säkerställa företagets konkurrenskraft även i framtiden kommer verksamheten i Gustavsberg att omorganiseras. Detta innebär tyvärr att ca 45 personer måste varslas.

– Vi kommer att göra allt vi kan för att stödja berörd personal, säger Peter Larsson. Den nya anläggningen och kompetenscentrat innebär också att över 120 arbeten kan bibehållas och säkerställas i en hållbar och effektiv verksamhet.

Inkomsten från försäljningen av nuvarande fabriksområde är avsedd att återinvesteras i den nya produktionsanläggningen. Anläggningen förväntas vara igång 2014 och kommer att bestå av keramisk produktion, montering, administration, kvalitetskontroll och logistik samt ett kompetenscentra för global innovation.

Källa: Villeroy & Boch

Publicerad 14 december 2012

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.