KATRINEHOLMSKÖP | 25 nov 2020

Viking partners förvärvar Vesam Group

Viking Partners förvärvat aktiemajoriteten i Vesam gruppens bolag; Vesam AB i Katrineholm, Ebes Ventilation i Västerås AB i Västerås, Elservice i Hallsberg AB i Hallsberg samt SmartPac AB.

Säljare är Sysam Företagen AB i Katrineholm. Vesam Group är tillsammans en av de ledande leverantörerna av lösningar och service inom Ventilation, Kyla, Styr och Regler, Elinstallationer samt Energieffektiva lösningar i Mellansverige. Bolagen har idag ett 60-tal anställda och omsättningen för räkenskapsåret 2019 uppgick till dryga 85 miljoner kronor.

Stig Högnäs, fd ägare Vesam Group, säger:

– Vi såg att vi behövde få in nya krafter för att ta gruppen till nästa nivå och vi valde att sälja till Viking Partners. Vesam gruppen kommer under ny ledning att fortsätta att utvecklas och växa på inslagen väg. Vi ser verkligen Viking Partners som en långsiktig och stabil ägare med gedigen branscherfarenhet vilket känns tryggt både gentemot våra medarbetare och kunder. Jag kommer att fortsatt hjälpa till som teknisk rådgivare och ser fram emot att få jobba tillsammans med Viking Partner.

– Vi är mycket glada att kunna presentera denna affär. Vesam Group består av fina och välskötta bolag med lång historik och stor kompetens inom Inomhusklimat, El och Automation. De har en stark position inom sin marknad och stärker våra tidigare innehav. Vi kommer att fortsätta bygga på vidare på Vesam gruppen med ytterligare förvärv., säger Anders Tollsten, Partner på Viking Partners.

 

 

 

Publicerad 25 november 2020

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.