VENTKÖP | 8 jan 2019

Ventilationsköp

Ratos dotterbolag Airteam fortsätter sin expansion i Sverige genom förvärv av Creovent AB (Creovent) och Thorszelius Ventilation & Service AB (Thorszelius), ledande installatörer av klimat- och ventilationslösningar i Stockholms- och Uppsalaregionen.

Airteam, en ledande leverantör av ventilationslösningar i Danmark, fortsätter att stärka sin marknadsposition i Sverige genom förvärvet av Aurvandil AB, som äger dotterbolagen Creovent och Thorszelius. Tillsammans har de cirka 85 medarbetare med kontor i Stockholm och Uppsala. Proforma uppgick omsättningen 2017 för de båda bolagen till cirka 235 MSEK och operativ EBITA till 24 MSEK. Bolagen erbjuder effektiva klimat- och ventilationslösningar inklusive service och underhållstjänster där kunderna består av fastighetsägare, byggbolag samt offentlig sektor. Detta är det andra förvärvet som airteam gör på den svenska marknaden och totalt det tredje tilläggsförvärvet sedan Ratos blev huvudägare 2016.

Publicerad 8 januari 2019

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.