FLYGPLATSJOBB | 30 jul 2018

Ventilation i Sälen

Scandinavian Mountains Airport är under uppbyggnad i Sälen och planerar att öppna i december 2019. Ett redan befintligt flygfält ska byggas ut till en flygplats för kommersiell trafik och Caverion kommer göra installationer i den nya terminalen. Projektet har ett värde på 9,3 MSEK och pågår under drygt ett och ett halvt år.

– Vi projekterar både ventilation och styr- och regler själva, vilket innebär att vi konstruerar allt vi levererar från början till slut. Det är alltså vi som producerar ritningarna vi sedan ska följa, vilket är ovanligt men väldigt roligt, säger Fredrik Björklund, distriktschef Caverion.

– Vi projekterar både ventilation och styr- och regler själva, vilket innebär att vi konstruerar allt vi levererar från början till slut. Det är alltså vi som producerar ritningarna vi sedan ska följa, vilket är ovanligt men väldigt roligt

Kunden för projektet är PEAB som Caverion jobbat med många gånger tidigare, och slutkunden Scandinavian Mountains Airport AB som är huvudägaren av flygplatsen.  

Projektet omfattar runt 9000 kvadratmeter och något som gör det unikt är att det ligger i ett anrikt skidområde. Projektet påbörjades i april och monteringen startar i oktober.

 

Källa: Caverion

Publicerad 30 juli 2018

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.