Vent och Energi blir generalimportör för Stravent

Ventilation och Energiprodukter Sveriga AB och Stravent OY har den 1:a februari slutit avtal om att Vent och Energi tar över ansvaret för den svenska försäljningen och marknadsföringen av Stravent OY.s produkter för stratifierad ventilationsteknik.

Ventilation och Energiprodukter Sverige AB eller som i dagligt tal kallas Vent och Energi drivs och ägs av Robert Johansson. Företaget startade under början av 2008 innehar bl.a. generalagenturen för Wolf GmbH:s produktprogram.

– Stravents produktprogram och den stratifierad ventilationstekniken som på ett mycket effektivt och energibesparande sätt ventilerar bort ”föroreningarna” ur rummet, ser jag som mycket intressant säger VD för Vent och Energi, Robert Johansson.

Stravent teknik har framgångsrikt installerats och förbättrats sedan år 2000. Fortsatt produktutveckling styrs av det finska bolaget Stravent Oy:s VD Timo Karkulahti, som bl.a. koordinerar detta arbete tillsammans med Linköpings universitet och professor Bahram Moshfeg.

Den stratifierade tekniken möjliggör förutsättningar till att få bättre driftenergi samtidigt som man i vistelsezonen får en bättre luftkvalitet. Stravents rumsprodukter är ett bra kompliment till Wolfs produktprogram som består av luftbehandlingsaggreat och fläktar av hög klass.

När det gäller marknadsföring av stravents produkter kommer Stig Nyström, som arbetat med Stravent under en tid, fortsätta som kontaktperson men nu i Vent och Energis namn.

Källa: Vent och Energi

Publicerad 8 mars 2009

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.