Universitetsprojekt för Imtech

Imtech har fått uppdraget att svara för värme, sanitet och kyla vid en stor om- och tillbyggnad på Mittuniversitetet i Sundsvall. Campus Åkanten ska byggas ut med en helt ny del samtidigt som de gamla lokalerna byggs om. Totalt handlar det om 5 800 kvadratmeter nybyggnad samt 6 000 kvadratmeter ombyggnad. Ombyggnadsarbetet har inletts och hela projektet ska vara slutfört i juni nästa sommar.

Ordersumman för Imtech är ca 11 miljoner kronor och entreprenadformen är generalentreprenad. Beställare är det kommunägda fastighetsbolaget SKIFU. Monteringsarbetet inleddes i april och pågår till 30 juni 2016.

– Upphandlingen skedde enligt LOU där pris, kompetens och kvalitet var avgörande, vilket naturligtvis känns bra för oss, säger Ulf Kinert, som är filialchef för Imtech VS-teknik i Sundsvall.

Utmaningen i projektet är omfattningen. Sammanlagt handlar det om åtta mil rör som ska dras. Förutom VS-installationerna utför Imtech även kylinstallationerna.

De byggnader som berörs av projektet är delar av fastigheten Grönborg 8, som även ska inrymma ett nytt kreativt centrum, samt Förrådet 4. Utöver en ombyggnad av husen uppförs även en ny byggnad mellan de två fastigheterna.

Publicerad 26 maj 2015

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.