Tyréns köpte installationskoncern

Tyréns förvärvar installationskoncernen InstallationsVision AB, med de ingående företagen Jarl Magnusson AB, Kylklövern AB, Miab AB, Turing AB samt Tari AS.

Totalt ingår ett 80-tal medarbetare i dotterföretagen. Förvärvet är ett steg i en fortsatt breddning och utveckling av kompetensen inom Tyréns och en möjlighet för företaget att tillsammans med InstallationsVision erbjuda mer sammansatta tjänster till marknaden.

− Vi är mycket glada över att kunna förvärva InstallationsVision AB som dels passar väl in i Tyréns strategiska plan om att utveckla och bredda kompetensen och dels är ett företag som kulturellt ligger nära oss, säger Ulrika Francke, VD i Tyréns.

Jarl Magnusson AB, som grundades 1955, är det största svenska företaget i koncernen InstallationsVision AB. Tillsammans med företagen Kylklövern AB och Miab AB så har den svenska delen av koncernen ca 45 medarbetare i Stockholm. I koncernen ingår också Tari AS, som är ett estländskt bolag med inriktning på byggnadsprojektering och Turing AB som är verksamt på Åland. Affärsidén för koncernen InstallationsVision AB är att utveckla och förvalta installationsföretag.

− Vi känner att vi kan utveckla vår verksamhet ytterligare inom Tyrénskoncernen och tillsammans kommer vi att kunna erbjuda marknaden mer sammansatta tjänster, säger Olle Källman, koncernchef och vd för InstallationsVision samt vd för Jarl Magnusson AB.

InstallationsVision och Tyréns samarbetar redan nu i ett antal projekt, både inom och utom landet. Nu senast i uppdraget som handlar om att lyfta Kallhälls station till dubbelspårsstandard på Mälarbanan åt beställaren Trafikverket.

Efter förvärvet ingår ca 1300 medarbetare i Tyrénskoncernen.

Källa: Tyréns

Publicerad 14 december 2012

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.