Tyréns köpte installationskoncern

Tyréns förvärvar installationskoncernen InstallationsVision AB, med de ingående företagen Jarl Magnusson AB, Kylklövern AB, Miab AB, Turing AB samt Tari AS.

Totalt ingår ett 80-tal medarbetare i dotterföretagen. Förvärvet är ett steg i en fortsatt breddning och utveckling av kompetensen inom Tyréns och en möjlighet för företaget att tillsammans med InstallationsVision erbjuda mer sammansatta tjänster till marknaden.

− Vi är mycket glada över att kunna förvärva InstallationsVision AB som dels passar väl in i Tyréns strategiska plan om att utveckla och bredda kompetensen och dels är ett företag som kulturellt ligger nära oss, säger Ulrika Francke, VD i Tyréns.

Jarl Magnusson AB, som grundades 1955, är det största svenska företaget i koncernen InstallationsVision AB. Tillsammans med företagen Kylklövern AB och Miab AB så har den svenska delen av koncernen ca 45 medarbetare i Stockholm. I koncernen ingår också Tari AS, som är ett estländskt bolag med inriktning på byggnadsprojektering och Turing AB som är verksamt på Åland. Affärsidén för koncernen InstallationsVision AB är att utveckla och förvalta installationsföretag.

− Vi känner att vi kan utveckla vår verksamhet ytterligare inom Tyrénskoncernen och tillsammans kommer vi att kunna erbjuda marknaden mer sammansatta tjänster, säger Olle Källman, koncernchef och vd för InstallationsVision samt vd för Jarl Magnusson AB.

InstallationsVision och Tyréns samarbetar redan nu i ett antal projekt, både inom och utom landet. Nu senast i uppdraget som handlar om att lyfta Kallhälls station till dubbelspårsstandard på Mälarbanan åt beställaren Trafikverket.

Efter förvärvet ingår ca 1300 medarbetare i Tyrénskoncernen.

Källa: Tyréns

Publicerad 14 december 2012

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.