Två helhetsåtaganden för Bravida i Umeå

Bravida har fått uppdraget att genomföra alla installationer i den nya kontors- och träningslokalen på Konstnärligt Campus, i Umeå.

 

Parallellt utför Bravida i Umeå projektering och installationer i Peabs nya regionkontor. Det totala ordervärdet uppgår till cirka 34 miljoner kronor för de båda uppdragen.
På Umeå Campus färdigställs just nu ett nytt område som går under namnet Konstnärligt campus. Fram till slutet av sommaren kommer ett 20-tal medarbetare från Bravida vara sysselsatta med installationerna av all el, vs, ventilation, sprinkler och styrsystem i den fem våning höga byggnaden.

– Byggnaden har en väldigt speciell arkitektur, med lärk- och glasfasad som löper från marken upp till takfoten. Det är självklart extra roligt att installera i den här typen av kreativa byggnader då det ställs högre krav på oss som installerar, säger Niklas Danielsson, projektledare på Bravida i Umeå.

Samtidigt är Bravida totalentreprenör för Peabs nya kontor i Umeå. Byggnaden är ett av de första kontorshusen i Sverige av lågenergityp. 

– Huset beräknas inte kräva mer än cirka 55 kWh/kvm i tillförd energi. Boverkets norm för kontor i våra breddgrader är 120 kWh/kvm, så det är en väsentlig skillnad, säger Susanne Hallberg, arbetschef på Peab. 

Ordervärdet för kontors- och träningsanläggningen i Umeå är cirka 26 miljoner kronor respektive 7,5 miljoner kronor för Peabs kontor. Beställare och generalentreprenör vid Umeå Campus är Balticgruppen Byggproduktion AB. Konstnärligt campus blir en knutpunkt för utbildning, forskning, och yrkesverksamhet inom arkitektur, design, konst och nya medier.

Källa: Bravida

Publicerad 19 april 2012

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.