Träpelletstillverkare gick samman

Neova AB och Lantmännen slår samman sina respektive verksamheter inom träpellets.

Det sammanslagna bolaget omfattar Neovas pelletsverksamhet i Sverige samt Lantmännen Agroenergis motsvarande verksamhet i Sverige och Lettland.

Det sammanslagna bolaget kommer att ha en årlig omsättning på cirka en miljard svenska kronor och ha cirka 160 anställda. Bolaget kommer att fortsätta sälja produkterna under samma varumärke som tidigare – Neova Pellets, Agrol och Agroenergi. Bolaget får en ledande ställning på den svenska marknaden och en stark position i Östersjöregionen som har stor tillväxtpotential. Efterfrågan i Sverige och i övriga Europa förväntas öka kraftigt för förädlade fasta biobränslen.

Andreas Green, nuvarande vd för Lantmännen Agroenergi, blir vd för det sammanslagna bolaget med huvudkontor i Jönköping.

Det sammanslagna bolaget kommer att vara ett joint venture-bolag som ägs till 50 % av Neova och 50 % av Lantmännen. Sammanslagningen väntas kunna genomföras under första halvåret 2014 efter godkännande från berörda konkurrensmyndigheter.

Källa: Neova

Publicerad 11 februari 2014

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.